Butikschefen i Dohm, Flemming Østergaard, viser loungeområdet frem, hvor man kan nyde en kop kaffe eller et glas vin i de bløde sofaer. Foto: Malene Tswai

Nyt showroom hos lokal herretøjsbutik: - Det skal se lidt lækkert ud

Herretøjsbutikken Dohm har indrettet et nyt showroom, hvor du kan blive inspireret i eksklusive omgivelser

VISIT Det skal være en oplevelse at købe tøj. Det mener de ansatte i herretøjsbutikken Dohm.

Går man et par trin ned i den store forretning på Søndergade i Herning, kan man derfor gå på opdagelse i et splinternyt showroom.

- Butikken er snart 60 år gammel, så den skal også udvikle sig. Vi synes, vi har nogle rigtig lækre ting at vise frem i butikken, men folk skal også inspireres af det. Det skal se lidt lækkert ud, lyder det fra Flemming Østergaard, som i oktober sidste år blev ansat som butikschef i Dohm.

Gardiner i rolige farver omslutter rummet, og de stærke lysstofrør er udskiftet med spots, som oplyser udvalgte steder.

- Det bliver en rigtig hule, hvor gardinerne kommer til at være hele vejen rundt, forklarer butikschefen, mens han viser rundt i det nyindrettede rum, hvor udsøgte stykker tøj - kun én i hver slags - præsenteres sirligt på stativerne.

- Idéen er, at folk skal synes, at det er spændende at gå og bladre i stativerne, siger Flemming Østergaard og påpeger, at vil man prøve noget, skal man blot spørge personalet om en størrelse, og så finder de den til en.

Sjus og shopping

Showroomet har også et loungeområde, som er indrettet med bløde fløjlssofaer.

Det lægger op til, at man tager en pause fra shoppingen og nyder et glas kølig vin eller en friskbrygget kop kaffe.

- Vi har både rødvin samt hvidvin og rosé på køl og forskellig slags kaffe, så man kan få det, man har lyst til, siger Flemming Østergaard.

Han forklarer, at med det nye showroom kommer også en stor mulighed for at lave flere kundearrangementer.

- Så kan vi invitere firmaer eller foreninger ind til vin og chips, hvor vi kan rådgive om tøjet, og de har god tid til at gå og kigge på varerne.

Læs også
Nyheder

Ukrainsk kok styrer køkkenet: Ny restaurant er åbnet i Herning

I det store lokale var der tidligere herrekonfektion, men man har besluttet at flytte den afdeling op ad trappen til førstesalen.

- Vi kunne se, at folk ikke kom herned, og der skete for lidt, og så tænkte vi, om vi ikke skulle prøve noget andet, fortæller Flemming Østergaard.

Der er styr på detaljerne og præsentationen af tøj og tilbehør i Dohms nye showroom. Foto: Malene Tswai

Det var faktisk Keld Bjerrum, der ligeledes arbejder hos Dohm, der kom på, at butikken skulle have et showroom.

- Der var en dag, jeg stod hernede og fik idéen, for vi har jo pladsen til det, siger Keld Bjerrum og kigger rundt i rummet, som kun er få detaljer fra at være færdigt.

Det er også ham, der har været med til at indrette showroomet.

- Tøjet bliver hængt op i farver, så det bliver helt clean og enkelt, hvor gardinerne giver et udtryk og en stemning, forklarer han.

Lokale bidrag

Gardinerne er ikke syet af hvem som helst - det er nemlig Dohms egen skrædder, der har haft travlt med at forvandle de mange meter stof til eksklusive gardiner.

Læs også
Opdag din by

Poppende perler og iskold oolong: Nyåbnet bubble tea-butik i Herning

Tøjstativerne i showroomet har en lokal smed lavet til dem, og glas og kopper til drikkevarerne er købt hos Kop & Kande.

- Vi vil gerne støtte de lokale, smiler Flemming Østergaard.

Indlæser debat