Stine Bramsen giver koncert til Kulturfest 2022. Foto: PR-foto/Flemming Hansen

Om en måned går det løs: Første arrangementer til Kulturfest Herning offentliggjort

Herning Kommune præsenterer de første tre arrangementer til »Kulturfest Herning 2022 - Dus Med Himlens Fugle«

HERNING Stine Bramsen giver gratis koncert på Torvet i Herning, der bliver børne-hiphop-fest med HipSomHap i Kulturgården, og så opfører Team Teatret miniteaterkoncerten »Har vi vinger?« flere gange og steder i løbet af Kulturfest Herning.

Det og meget mere bliver kulminationen på en uge fyldt med kunst og kultur i hele Herning Kommune, når Kulturfest Herning løber af stablen fra 11. til 18. juni.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Stort liveshow

Én af Danmarks største stemmer er tilbage som soloartist, når Stine Bramsen indtager den store scene på Torvet i Herning. Stine Bramsen har skiftet tilværelsen i Alphabeat ud med en solokarriere og har for nylig udgivet sin nyeste single »Mother Earth«, som hylder alt, hvad kvinder formår at være, samt hitsinglen »What I Want You To Do«.

Ambitionerne er større end nogensinde før, så publikum kan forvente et liveshow ud over det sædvanlige, når Bramsen sammen med sit otte-personers store orkester giver Torvet i Herning vinger.

Kultur som takeaway

Temaet for Kulturfest Herning i år er »Dus Med Himlens Fugle«. Det bliver brugt både bogstaveligt og abstrakt, når Team Teatrets ensemble, sammen med andre kulturinstitutioner, dukker op forskellige steder i kommunen med Kulturfest Take Away-arrangementer og med en større finale i teatrets gård lørdag 18. juni.

Ensemblet har bladret i danske sangbøger for at finde sange, hvor længsler og drømme om frihed bæres på fuglevinger. Sammen med komponist og musiker Johannes Smed skabes et univers, der skal sende stemninger langt ud over scenekanten.

Læs også
Opdag din by

Poppende perler og iskold oolong: Nyåbnet bubble tea-butik i Herning

Kunstnerne skal optræde på kulturfestens mobile scene og være en del af Kulturfest Take Away-pakken. Det betyder, at miniforestillingen med titlen »Har vi vinger?« opføres i Sdr. Felding onsdag 15. juni, i Høgild fredag 17. juni og i Herning lørdag 18. juni.

Gigantisk børne-hiphop-fest

HipSomHap er med hundredvis af koncerter og millioner af streams et af de varmeste navne i dansk børnemusik. Tween-idolerne er aktuelle med nyt album, og det bliver med garanti en fest, når HipSomHap går på scenen og spiller alle deres hits.

Anna Spejlæg og Johnny Ligeglad leverer et show spækket med seje rim, syge beats og masser af hiphop-attitude i børnehøjde. Musikken henvender sig især til børn fra 6 til 12 år, men de yngste kan også være med. Så kom og syng med på »Av!«, »Min Far« og YouTube-hittet »Corona« sammen med Danmarks bedste hiphop-gruppe for børn!

Kultur hele ugen

Kulturfesten begynder allerede lørdag 11. juni. Ugen igennem vil der være over 100 kunst- og kulturarrangementer i hele Herning Kommune under det fælles tema »Dus Med Himlens Fugle«.

Det samlede program afsløres 18. maj.

Indlæser debat